Upphöjt land med vattenmagasin

Tänkte att vi skulle leva med trädgården ett år för att se vad som fanns där innan vi gör några större arbeten. Men under hösten kunde jag inte riktigt hålla fingrarna i styr. Tyckte att baksidan av huset, som är ganska skuggig, kändes tom, trist och tråkig. Där kunde det gärna få tillkomma ett land. Såg blommor och blad av vita rosor, fingerborgsblommor, pioner och annat framför mig. Och så började jag gräva. Först lite på pin tijii.

Image

Efter en stund så upptäckte jag att det var ganska omfattande jobb att gräva ut ett cirka 12 meter långt land.  Jordvända grässkorpan nedåt och fylla på med ny jord. Man behöver ingen PT som trädgårdsfrälst. Tur då att hösten var mild så jag fick god tid på mig. Många, många säckar jord blev det. Här är resultatet:

Image

Busken i förgrunden är en klätterros Leverkusen (rosa x kordesii), som tydligen ska bli upp till 3 -4 meter hög. Den är härdig och skuggtålig och växtsättet är mycket kraftigt. Den trivs t om på nordvända växtplatser: Utmärkt då för detta hörn! Tråden som hänger ner är ett fisknät som jag tänkte att den tids nog skulle få klättra på.

Image

Laggkärlet (eller den halva vintunnan kanske är ett mer passande epitet) inhandlad på Nacka Byggnadsvård hjälper mig att samla upp regnvatten för eventuell extra bevattning. Det kan ju behövas, tänkte jag. Men med den regniga höst vi har haft svämmade det över redan första dygnet.

Vad gör jag nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s