När arbetsinsatsen ökar …

… minskar tyvärr mitt bloggande: När solen skiner rationaliseras vissa saker bort, som att sitta vid datorn alltför mycket. Idag faller snön ner så nu kan jag ”ta igen”! Så håll i er nu. Här kommer en kort och konsis uppdatering från slutet av februari fram till nu. En post / aktivitet. Jag börjar med vad som skedde i mars: Byggde en varmbänk. IMG_5635

Återanvänder en gammal vinglig hylla. Sätter fötter på den som ska ner i marken för att bänken ska bli stabil. Gräver ett hål i marken (ca 40-50 cm). På detta sätt kan jag även dra nytta av markvärmen.

IMG_5653Klär in den på insidan med tunna skivor av frigolit och över det en form av varmduk. Ytterst som skydd och solfångare sätter jag svart sopsäck med hjälp av en häftpistol. Ner i hålet bara!

IMG_5682

Nu börjar delen: att skapa en värmande inre miljö. Använder mig av halm och färsk hästskit samt urin och varmt vatten. Halm och hästgödseln lägger jag i tunna lager av varv. Kanske 5-6 stycken. Sedan följer ej ännu nedbruten hushållskompost samt  fin jord i tunna varv. Och när detta är färdigt: ett tjockare lager finjord samt såjord på ”högsta” toppskiktet.

IMG_5712

Locket tillverkar jag med hjälp av byggplast en passande träram och häftpistol, för att skapa en växthusmiljö.

IMG_5708

Sedan är det bara att så .. Märk väl: som man sår får man skörda! Detta är ett test-projekt om det fungerar bra ska jag bygga större till hösten.

 

 

3 reaktioner på ”När arbetsinsatsen ökar …

    1. Hej Christina! jag testar med denna i år. Jag har ju redan en del skördat! Det blir att utvärdera senare i vår men jag tror det blir en riktigt lång bänk om jag är nöjd med utfallet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s