Nu far vi ..

 

Hela familjen har jobbat hårt för att få ner delar av årets stora äppelskörd. Två träd av fem är näst intill rensade. Upp och ner på stegar, stolar, tåhävning och långa armar som sträcker sig mot kronan. 🙂 Bästa gymnastiken. Så härligt när alla i familjen är samlade och jobbar mot samma mål. Nu har vi över femtio kilo äpple lastade i kofferten. Och det bär av till det lokala musteriet!  

IMG_8673Ett av träden har gula stora saftiga äpplen. Det var detta som mognade först och jag har haft delvis svårt att hinna med att ta hand om allt. Samma träd som jag tyckte mig höra från förra ägaren vid överlämning att det inte gav något, alls. 

IMG_8671 IMG_8715

 

IMG_8713

Trevlig lördag allesammans!

2 reaktioner på ”Nu far vi ..

  1. Vi smakade på musten igår. Det blev 51 liter som vi valde att tappa på 5 liters bibar. Då blev det en flaska över. Mums – helt obeskrivligt gott! Ja nu gäller det att tillvarata och frysa när nästa träd mognar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s