Officiell annonsering av min ”farm” och bildkavalkad av tomater!

Idag har jag glädjen att annonsera att jag startat en facebooksida för köksträdgården. Uppdaterar på Saltarös köksträdgård – för Dig som dagligen vill följa arbetet med att skapa en permakultur i egen trädgård – att bli självförsörjande på odling, och leva mer ”med naturen” – !

Under odlingsåret 2014 drogs många lärdomar. En av dem var att tomater det är bra grejor det. Jag testade att odla en hel del sorter på friland på ”trellies” av bambu med ett egentillverkat minidrivhus av byggplast över. Bäddarna var av typen odlingslimpor. Och sådana tomatsorter som inte var framtagna och direkt avsedda för friland odlades. Resultatet blev trots detta helt otroligt bra. Vilken enorm skörd det blev! Detta år kommer jag odla ännu mer tomater. På kväverika odlingslimpor. Läste en intressant artikel om tomatsmaker, där de godaste smakerna tio i topp valdes ut i en tävling mellan femtio sorter (tävlingen utlystes vid The Organic Centre på Irland i förfjol). Här kommer listan: 1. Sweet aperitif 2. Sungold 3. Golden Cherry 4. Torojina 5. Annamay 6. Maskotka och Orange Strawberry 7. Balcony Red and Yellow 8. Yelly Submarine 9. Sugargrape/Zuckertraube 10. Rosada. Vilka sorter ska du odla i år? Kanske blir det någon av dessa? Själv vill jag självklart haka på trenden och testa att odla ett gäng torktomater.

Här kommer samtidigt en bildkavalkad från sommarens frilanstomater .. Något att drömma om såhär års..

IMG_9712 IMG_9988 IMG_9645 IMG_9721 IMG_9559  IMG_9717 IMG_9703IMG_9345 IMG_9767 IMG_9990 IMG_9299 IMG_9242 IMG_9218 IMG_0109

6 reaktioner på ”Officiell annonsering av min ”farm” och bildkavalkad av tomater!

  1. Thank you for your ”likes” – I am, of course, more than happy to hear that readers appreciate my writings.Well .. You might use Facebook and you can follow Saltarö köksträdgård – to read me more there. Oh by the way: Do you know Swedish? Or just using google translate? 🙂

  2. Hej! Intressant om tomatodling! Hur bygger du tälten och hur länge hade du dem över plantorna, eller hade du dem där hela säsongen? Ingen risk att de blåser iväg?

    1. Jag tillverkar små minidrivhus av byggplast, som jag häftar ihop och fäster in.. De fick vara kvar över plantan hela säsongen. De håller bra. Vi bor på kusten och det blåser ordentligt här..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s