Så-schema för breda avlånga landet

Nu är jag färdig med två land i köksträdgården förutom de pallkrageodlingar och den varmbänk jag redan har igång. Och jag inser nu att tiden sprungit iväg. Mycket kvarstår innan jag är hela vägen runt av konstruktion/anläggning i form av upphöjda land och stensättning. Och utöver det är det mycket som kvarstår att så. Och att plantera om.

Det är helt enkelt jobb just nu för fyra personer per dag – ut över lönejobbet – så då är det kanske omöjligt hinna allt jag har tagit på mig? Men vad tusan, jag testar och jobbar vidare i alla fall.

Vill inte ge upp idén på att få till utkastet/ skissen för köksträdgården i år. Det som driver mig framåt nu är tanken på att få skörda vår, sommar och höst i mängder, till vinterförvaring och däremellan -utöver detta – njuta av många vackra sommarblommor…

Så-schema breda avlånga landet 

IMG_2299Använder mig av samma trianglar i breda avlånga landet som i det första mindre avlånga kolla här men med den skillnaden att det här bara blir sex sektioner eftersom detta land är bredare, det mäter 1,20 cm rakt över.

Landet sträcker sig från norr till söder.
I samma sträckning har jag alltså sått, tämligen tätt, efter följande så-schema:

1 a. Mangold (för skoj skull har jag fem olika sorter som jag varierar med) b. Kålrot / Morot (sommar) / Pionvallmo c. Majrova (tre olika sorter som jag varierar med) / Spenat d. Ringblomma / Kålrot

2 a. Majrova /Spenat b. Ringblomma/Kålrot c. Spenat /Mangold d. Kålrot / Morot (sommar) / Pionvallmo

3 a Mangold b Kålrot/Morotsmix/Pionvallmo c Majrova/Spenat d Ringblomma/Kålrot

4 a Majrova/Spenat b Ringblomma/Kålrot c Mangold d Kålrot/Morot (Sommar) /PionvallmoI

5 a Mangold b Kålrot/Morot (höst) / PionvallmoI c Majrova /Spenat d Ringblomma /Kålrot

6 a Majrova/Spenat b Ringblomma/Kålrot c. Mangold d. Kålrot/Morot (Höst) / PionvallmoI

I raden för vartannat kors (1, 3, 5) planterar jag Ruccola och Salladslök, däremellan (i raden för 2,4) Lök och Sallad – som jag  driver upp inne.

Kanske du vill följa mitt så-schema?

Allteftersom jag skördar, planterar jag sedan ut sommarblommor, kryddor och kål när nattfrosten är över.

Lycka till med sådder på friland: Det är riktigt bra att varva med att förgro inne och så ute.

Härliga tider väntar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s