Det vankas sallat i långa rader ..

Minns ni att jag skrev tidigare om det tunga arbetet att få till årets varmbänk? Du kan läsa om det här. Den kom igång sent i år, men nu spirar det fina skira blad som vi redan skördar av. Vilken lycka!

IMG_2674

Såhär ser det ut i varmbänken idag. Min dotter hjälper till att vattna varje kväll. Vi använder oss av en pumpspray. Det är jättekul tycker hon. Den hjälper oss att dryga ut på vattnet. Vi försöker vara försiktiga med resurserna även om våren innebär högt vattenstånd så är det också hög avdunstning i marken. Det syns inte bara på att leran torkar i gräsmattan och spricker upp i skärvor: mindre roligt. Det ser ut som en öken!

Men i varmbänken och i landen jag sått är jorden fin och lucker. I varmbänken har jag sått i flera rader följande:

5  olika sorters rädisa, 2 sorter sommarmorot, 3 olika plockasallat, vit och röd sättlök, sockerärt, mangold i olika färger och former, några olika spenatsorter och så senapskål förstås.

Senapskålen ser jättefin ut och vi skördar redan av den och mycket annat..

IMG_2691Nyskördad försommarsallat bestående av: senapskål, brun och grön plocksallat, babyspenat, primörer av matrabarber och rädisor.
Snart kan vi dra ner på inköpen av grönt och om någon vecka upphöra med det helt. Ett första steg på vägen mot självförsörjning av grönsaker denna månad är avklarat.

Jag sa det tidigare,och säger det igen: Vilken lycka!

Trevlig valborg!

/Evelyn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s