Zucchini och tomatsoppa

Här kommer ett recept på en smarrig och nyttig zucchini- och tomatsoppa. Tips: När du nu lagar till soppan kan du passa på att göra röror på zucchini och tomat att frysa in med. Lycka till med skörden!

Vi hade frost här i natt! Så nu är det bråda dagar.. Det är bara att sätta på pannlampa och jobba på allt vad det går kvällstid.

Det är mycket som ska ner i frysen och in i skafferiet på kort tid. Även perenner som inte tål kyla ska in och ställas ner i källaren svalt och mörkt. Håller tummarna de alla har överlevt denna frostnatt.

IMG_0836

Ett matstilleben för en enkel zucchini och tomatsoppa.

Ingredienser för två personer: cirka 10 stycken tomater, en purjolök, färsk oregano + blommor, en vitlöksklyfta, tre blad av grönkål, ett blad av svartrot, en näve blad persilja, olivolja, smör, havssalt, grönsaksbuljong, två teskedar honung, cayennyeppar, muskotnöt och en zucchini.

Kokar buljongtärningen, ångkoka purjolök, tomater och zucchinin. Om du vill: ta bort skalet på tomaterna. Mixa ner purjolök, zucchini, tomater, buljong, basilika till en tjock soppa. Häll ner i en järngryta och låter det koka upp medan du smakar av med havssalt, finriven muskotnöt cayennepeppar, honung.

Till det hackar jag ner grönkål, persilja och svartrotsblad grovt. Strör litet havssalt över.

Det blir jättegott att riva en gnutta parmesanost över hela kalaset.

Smaklig måltid!

/Evelyn

IMG_0840

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s