En gå-bort-present!

Dagens tips: Hemmagjorda gå-bort-presenter gör både andra och dig själv glad i hjärtat.  Rekommenderas starkt!

Vi gav bort tre flaskor av den lagrade pontac såsen från 2014 till Johans kusiner och moster. För … Fläderbärssås, som används i grytor och tillredda såser som smakförstärkare, är som ett årgångsvin – den blir alltså bara bättre och bättre ju äldre den är: det är verkligen så otroligt coolt!

Inte mer än rätt att de skulle få del av denna årgång, tyckte vi, eftersom det var Johans moster som plockat och rensat mängder av bär till oss under hösten 2014. Sedan dess har den här satsen stått till sig mörkt i vår matkällare. Det gäller att ha karaktär och hålla fingrarna i styr..

Tusentack finaste Kersti för ett härligt minne med resan till er och din present till oss i form av en stor mängd rensade bär!

Här kommer länken till receptet, som jag gjorde den då:
https://saltarosgarden.com/…/matlagningens-alkem…/

Vi kan verkligen, verkligen rekommendera att tillaga och använda pontac sås – som vi nu insett lever den verkligen upp till namnet som ”matlagningens alkemi”!!!

12729217_1027588160640168_244192170292147973_n.jpgFör faktum kvarstår: vi kan inte och vill inte längre leva utan denna mirakelingrediens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s