Allt mitt guld ..

Har nu under ett helt år drömt om att skaffa ett staket till köksträdgården, för att skydda kommande skördar mot bland annat rådjur och harar. Har sedan länge klart för mig hur staketet ska se ut. Därav har jag sonderat alla annonser i Storstockholm utan att finna det jag söker. Hässjor!

IMG_0236 IMG_0233 IMG_0207

Det var ett tag sedan jag nu skrev något här på bloggen. Anledningen till det är att jag haft annat för mig än att sitta vid datorn. Bland annat har en av våra katter bestämt sig för att flytta hemifrån, så man kan nog lugnt säga det varit mycket jobb att försöka hitta var hon håller till. Dags datum har hon ännu inte kommit hem. Vi väntar och längtar, och letar. Andra sysselsättningar har varit och är fortfarande alltså att ordna med att sätta staketet av hässjor. I oktober fick jag napp och det bar av upp till en gård i Vallentuna trakten. Självklart hade jag letat efter sådana hässjor som jag ville ha som har använts till att hässja hö (inte de för gärdsgård). Och de ska vara gamla, trät ska ha blivit gråvitt .. Men det skriver jag mer om senare. Hyrde en lastbil. Och äntligen bärgade jag hem mitt guld! Jag var så glad. Men det var mycket jobb med att lassa och lossa, in i lastbilen, ut ur lastbilen och in i carporten. Men tillslut så var det färdigt och jobbet med att sätta en port på staketet påbörjades. Två stora ekstockar jag fått i present av min far spetsade jag till med hjälp av en yxa.

Så här såg det ut den 11 oktober:   IMG_0247 Kom i gång med att gräva ut hål för att gjuta och samtidigt började oktoberregnet. Det blev blött, och väldigt lerigt – så klart..    IMG_0292Sedan var det dags att gjuta. I mitten av oktober hade jag gjutit den ena stolpen. Den andra står vid tiden snett i sin grop och lutar (19:e oktober).

IMG_0329 IMG_0511

Emellertid kom ett annat jobb emellan, då det grävdes det för en skyddande och avskärmande avenbokshäck på baksidan. Jag hade nämligen gjort en större beställning av buskar från Tyskland som levererades innan frost men efter att träden ”gått i vilofas”. IMG_0332

Men så snart hela avenbokshäcken var i marken satte staketbygget igång. Den 2:a november såg det ut såhär:

IMG_0526   Jobbet med bygget har fortsatt hela hösten. Vi köpte i slutet av sommaren två pelaräppelträd som kom ner i backen med. Det ska tillslut bli en hel äppelspalje´på denna sidan staketet.. IMG_0637Och ungefär såhär såg staketet ut den 9:e november. Då hade jag kanske gjort 2/10(?). Planterade samtidigt ut en hel del rosor litet här och var i trädgården. Och två plommonträd på starkväxande stam som jag vill försöka få på spaljé mot en annan sida av staketet.

 Min ”hjälpreda”:   IMG_0566Lite spridda bilder från början av november.

IMG_0630 IMG_0666 IMG_0657 IMG_0675En särdeles varm november, i år igen..

IMG_0854 IMG_0863

Plantering av plommonträd (25 november).

Komet ( P.cer A-kval co) och Reine Claude dÒullins E (P.cer A-kval co)  båda zon 1-4.

Under andra delen av november och hela december har jobbet med staketbygge legat i malpåse för att leta efter vår bortsprungna Maya. Med nytt år kommer nya tag och staketbygget är igång igen. Nu är det inte lika varmt längre och marken är frusen, men jag fortsätter enträget att gjuta och sätta ner hässjor i marken i alla fall. Hur gör jag då?

IMG_1179 (1) Jag använder mig av eld, spätt spade och enkupiga tegelpannor. I kväll lagade vi vår middag i en av groparna med glödande kol. Vår dotter tyckte det var så spännande att gå ut i mörkret, lyfta på några tegelpannor och stoppa ner köttet där..

Till våren kanske staketet är på plats och odlingssäsongen kan börja, på riktigt!!! Detta år står vi starka mot rådjurssabotörerna..

Längtar litet dit, men jag har att göra fram till dess..

God fortsättning på er!

… så roligt att just du tittade in,

lämna gärna en kommentar här: då blir jag glad!

2 reaktioner på ”Allt mitt guld ..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s