Inlagda hela tomater

Det blev ju mycket tomater i frilandet, faktiskt mycket mer än vad jag hade räknat med. Samtidigt som landen nu görs i ordning för vintersådden och bambuställningarna plockas undan för att invänta nästa års utplantering, funderar jag intensivt på hur jag nu ska ta tillvara årets skörd.

Tomatskörden var ju enorm. Jag hann precis plocka in den innan första frosten i september, se här. En hel del av tomaterna som jag bar in var därmed gröna. Har lagt dem att mogna tillsammans med äpplen i korgar ljust i köksfönstren. Så nu gäller det att vara kreativ och hinna ta till vara på de som blir röda. Det är bara jag i familjen som gillar tomater, därför är åtgången inte så stor av de färska, även om jag äter med glädje till näst in till varje måltid. Vi gör en hel del chilisås, egen ketchup och fryser in egen tomatsås. Nu testade jag att göra samma milda lag som för Zucchinin, den har du här. Jag valde helt enkelt ut de tomater som var väldigt små, som inte hunnit växa till sig innan frosten. Tog bort toppen på dem där de fäster in i kvisten och så prickade jag dem med en vass kniv. Ner i en fin glasburk  , på med lagen. Vänta några timmar: färdigt! Jag är jättenöjd över smaken. På det här sättet kan jag bevara sommarens tomater litet längre!  IMG_0229

IMG_9990 IMG_9701 IMG_0108

… så roligt att just du tittade in,

För min stora glädjes skull, lämna gärna en kommentar här! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s