Bänkgården prunkar!

Minns ni bänkarna jag sådde i under februari/mars? Nåväl .. Nu skördar vi där dagligen. Det formligen sprudlar av grönt i dem. Här är en av primörerna vi nu njuter av: rättika.

Det är verkligen en utmaning att odla och sköta jobbet samtidigt. Därför söker jag efter att skapa ”modeller” för hur vi kan lösa odlingen på det mest effektiva sätt vi bara kan, för att den ska ske på våra villkor.

IMG_3129Bland annat är odlingen och leken tight sammanfogande, så jag har en hjälpreda som gladeligen vattnar morgon och kväll. Nu har det redan växt så mycket i Land 1 att vi redan skördar spenat där.

IMG_3132

I bänkgården som består av vanlig pallkrageodling i kallbänk på höjd kan jag nu skörda rättika i delen jag sådde i slutet av februari.

IMG_3141

Var smart och sådde tillsammans med en ”sen” morot autum king och gräslök.

IMG_3145

Det effektiva i denna odling är att jag förberedde jorden tidigt under vårvintern, när inget annat i köksträdgården finns att göra .. direkt. Okej jag kanske var upptagen med att bygga staket just detta år, men jag tänker på hur det ska bli nästkommande år.

IMG_3150

Sådde enbart en gång och låter sedan tiden ha sin gång.  Jag gillar det. Mycket!

Ha nu en fortsatt skön fredag allesammans!

/Evelyn

För fler tips: välkomna att följa mig på @Saltarös trädgård på Facebook!

En reaktion på ”Bänkgården prunkar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s